Voordelen van online boekhouden

Steeds meer ondernemers stappen over op online boekhouden. Dankzij slimme boekhoudprogramma’s kan je eenvoudig zelf je administratie bijhouden. Je hebt zo geen dure boekhouder meer nodig om je aangifte te regelen. Twijfel je nog om over te stappen op online boekhouden? Dan hebben wij de voordelen van een boekhoudprogramma voor je op een rijtje gezet.

Altijd toegang tot je administratie

Je wordt onderweg gebeld door een klant over een factuur. Dankzij de app kan je direct de factuur voor de klant nakijken. Je hebt namelijk overal toegang tot je administratie. Zelfs op je vakantieadres of in de auto.

Eenvoudig facturen uitschrijven

Het maken van facturen is nu geen tijdrovende klus meer. Binnen een paar klikken kan je de factuur aanmaken en mailen. Er zijn zelfs boekhoudprogramma’s waarbij de klant de iDeal link bij de factuur ontvangt. Je zal zien dat de klant hierdoor sneller overgaat tot een betaling.

Automatische back-up van je administratie

Bij een computer crash ben je nooit meer je administratie kwijt. Je administratie staat namelijk in de Cloud van het boekhoudprogramma. Hier wordt elke dag automatisch een back-up van gemaakt.

Direct je BTW aangifte regelen en versturen

Een aantal online boekhoudprogramma’s hebben een koppeling met de Belastingdienst. Doordat je netjes elke keer je facturen upload en je bankrekening koppelt houdt het programma automatisch je BTW aangifte bij. Met één klik op de knop kan je de aangifte insturen. Je hoeft hier geen boekhouder meer voor te regelen.

Laat de boekhouder met je meekijken

Twijfel je of je de administratie goed ingeboekt hebt? Dan kan je een boekhouder erbij nemen. De boekhouder krijgt aparte inlogcodes en kan met je meekijken en wijzigingen doorvoeren.

Eenvoudig facturen inboeken

Stel je voor je hebt net benzine getankt en het bonnetje nog in je handen. Met je smartphone kan je hier een foto van maken en uploaden in het boekhoudprogramma. Binnen een paar klikken is je bonnetje ingeboekt en bewaard voor je administratie.

Altijd inzicht in je financiële situatie

Elke factuur die je inboekt komt in je boekhoudprogramma te staan. Je omzet wordt meteen online bijgewerkt. Je kan direct je winst en verliesrekening bekijken via het boekhoudprogramma. Zo heb je altijd een actueel inzicht in je financiële situatie.

Kosten besparend

Ondanks dat een boekhouder misschien nog wel meekijkt doe je een groot deel van de administratie helemaal zelf. Hierdoor ben je minder geld kwijt aan een boekhouder of accountant.