MKB-er – Dit is waarom hoog in Google komen zo belangrijk is!

Verschillende ondernemers proberen hun website of bedrijf een hoge positie binnen Google te geven. Maar waarom is het zo belangrijk om hoog in Google te komen? Je leest hier alles over de voordelen van een hoge positie binnen google.

Bijna iedereen in Nederland gebruikt dagelijks Google

Ben je op zoek naar een loodgieter? Dan kijk je even op Google. Zoek je een boekhouder? Dan zoek je het even op via Google. Vrijwel dagelijks maken we gebruik van de zoekmachine bij het zoeken van producten en diensten. Door bovenaan te staan trek je ruim 20% van de traffic via Google.

Jouw bedrijf is een top bedrijf!

85% van de consumenten die op zoek is naar een product of bedrijf in Google denkt dat het bedrijf dat bovenaan staat een topbedrijf is. Het bedrijf wordt tenslotte niet voor niets als eerste getoond in de zoekmachine.

Geen betaling per klik

Met SEA kan je bovenaan Google komen door te betalen per klik. Je bent al snel honderden euro’s per maand kwijt, maar deze kliks zijn geen gegarandeerde sales. Met een toppositie binnen Google betaal je niet per klik. Elke bezoeker is een potentiële klant, maar als de klant je website verlaat zonder sale betaal je er niet voor.

Gerichte bezoekers op je website

Met zoekmachine optimalisatie kan je gerichte bezoekers naar je website brengen. Bezoekers die echt op zoek zijn naar jouw product of dienst. Hierdoor veranderen bezoekers sneller in leads of sales. Relevante bezoekers op je website resulteert automatisch in een verbeterde omzet.

Vergroot je naamsbekendheid

Als je op verschillende zoektermen zichtbaar bent met je bedrijf, dan vergroot je de naamsbekendheid. Een potentiële klant komt tenslotte steeds jouw naam tegen als ze op zoek zijn naar specifieke producten of diensten. Meer naamsbekendheid zorgt ook meteen voor vertrouwen in je product of dienst.

Meer bezoekers naar je website

90% van alle zoekers komt niet verder dan de eerste pagina van Google. Als je in de top 10 staat met je bedrijf, dan trek je automatisch meer bezoekers naar je website.

Hoger in Google is een duurzame investering


Als je eenmaal in de top 10 van Google staat val je er niet zomaar meer uit. Het is een duurzame investering waar je langer profijt van hebt. Je profiteert zo langer van de voordelen van zoekmachine optimalisatie in tegenstelling tot adverteren, waarbij je per klik betaald.